Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Τι έγινε στη συγκέντρωση Μετόχων ΟΑΣΘ - ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της Ν.Δ. έστειλαν απόψε από τη Θεσσαλονίκη, οι 600 περίπου μικρομέτοχοι του ΟΑΣΘ, που ....κατέκλυσαν τους χώρους του Πνευματικού Κέντρου Πυλαίας, σε μια συγκέντρωση "επανεκκίνησης" των αγώνων των μετόχων "μέχρι την τελική δικαίωση", που δεν είναι άλλη από τη "δίκαιη αποζημίωση για την περιουσία τους, που την έχασαν με την αρπαγή των μετοχών τους από το κράτος", όπως τόνισαν οι διοικούντες το Σωματείο Μετόχων.

Τη συγκέντρωση άνοιξε η Δέσποινα Στεφανίδου, με μια συναισθηματικά φορτισμένη ιστορική αναδρομή στο ρόλο του ΟΑΣΘ και την προσφορά των λεωφορειούχων στην κοινωνική ζωή της πόλης.




Ο Πρόεδρος του Σωματείου Μετόχων, Οικονομολόγος, Αστέριος Χρυσοχόου, ενημέρωσε τους μετόχους για τους αγώνες που δίνει το Σωματείο σε νομικό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο, δηλώνοντας την απογοήτευση των μετόχων από τη Ν.Δ. η οποία όπως αναφέρει και στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ, σε δήλωσή του ο κ.Χρυσοχόου "αποδείχθηκε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, με γαλάζια απόχρωση".




Η αντιπρόεδρος του Σωματείου, νομικός κ. Καλλιόπη Γεωργίου, εξήγησε στους μετόχους τους λόγους για τους οποίους ανατέθηκε η νομική εκπροσώπηση τους, στον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Γώγο


ο οποίος στη συνέχεια παρουσίασε όλες τις νομικές πτυχές της ...περιπέτειας της αναζήτησης της περίφημης "έκθεσης αποτίμησης", αναφέροντας ότι εαν δεν περιέλθει στα χέρια των μετόχων, δεν μπορούν να εγείρουν αξιώσεις.


ΒΙΝΤΕΟ:

Συνέντευξη Χρυσοχόου στα ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΝΕΑ



Η τοποθέτηση του Καθηγητή Νομικής Κωνσταντίνου Γώγου



Αποσπάσματα από τις ομιλίες:




και το επίμαχο άρθρο 25 του Ν.4482/2017







sakisgeorgiadis